Doelgericht werken met klasseplan

Werken vanuit doelen versterkt de betrokkenheid van leerlingen. Dit heeft een bewezen positief effect op de resultaten. Tegelijk geeft het jou als leerkracht een beter overzicht over de leerstof.

In deze cursus leer je hoe je effectieve doelen kunt stellen, leerlingen daarbij kunt betrekken en hoe je goed evalueert. Het is handig om klasseplan daarbij als hulpmiddel te gebruiken, maar ook zonder klasseplan is dit een heel nuttige training.

Klasseplan is een website voor het maken van weekkaarten en groepsplannen. In klasseplan zijn de planningen en weekdoelen van een aantal methoden al voor je ingevoerd.

Zie www.klasseplan.nl voor meer informatie.

Cursusinhoud

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Hoe stel ik duidelijke doelen?
  • Wat is het nut van het werken met leerstofdoelen?
  • Hoe betrek ik leerlingen bij deze doelen?
  • Hoe evalueer ik de gestelde doelen
  • Hoe werkt dit in klasseplan
  • Wat is de verbinding met mijn groepsplan.


Praktisch

Uitgangspunt van een cursus vanuit groepsplan.nl is dat het zo praktisch mogelijk moet zijn. Aan het eind van de cursus heeft u genoeg handvaten om er direct mee aan de slag te gaan! Zo kost deze cursus u per saldo geen extra tijd, sterker nog: het levert u tijdwinst op.

Tijdsduur en plaats

De cursus wordt gegeven op uw school. Voor iedere deelnemende leerkracht dient een computer met internetverbinding beschikbaar te zijn. De duur van deze cursus is een dagdeel.

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 570 plus reiskosten. Maximaal aantal deelnemers is 15 personen.

Maatwerk

Bovenstaande is de algemene insteek van deze cursus. Daarnaast is het mogelijk een maatwerk nascholingsaanbod voor u op te stellen. Zo kunnen we aan de hand van de door u gebruikte methode de leerlijn vaststellen zodat deze door de hele school op een eenduidige manier gehanteerd wordt.

session_submenuopen =
onhome = 0
Article ID = 11
Category ID = 17
currentMenuID = 156
parentMenuItemID = 126
view = article