Rekenen met klasseplan (midden- en bovenbouw)

Groepsplannen opstellen en vertalen naar een werkbaar programma voor in je groep. En tegelijk het rekenonderwijs inhoudelijk verbeteren.lanting

Dat is de uitdaging waar veel leerkrachten voor staan. Wij kunnen u daar op een heel praktische manier in ondersteunen. Dat doen wij vanuit twee invalshoeken:

1. hoe maak ik de planning van de leerstof met doelen, aansluitend bij de leerlijnen en verwoord in het groepsplan?

2. de didactiek van het rekenen. Wat is goed rekenonderwijs, hoe haal je de gestelde doelen en misschien wel het belangrijkste: hoe zorg ik dat mijn leerlingen plezier in rekenen houden?

Klasseplan is het instrument om de planning op een eenvoudige, efficiƫnte manier vorm te geven. Tijdens deze cursus zal Maarten van der Steeg, ontwikkelaar van klasseplan, u leren hoe u klasseplan het beste kunt inzetten. In klasseplan kunt u groepsplannen en een weekkaart op naam voor iedere leerling maken.

Alette Lanting is een bekende expert op het gebied van rekenonderwijs. Alette heeft na werkzaam te zijn geweest in het basis- en speciaal onderwijs de laatste vijftien jaar veel ervaring opgedaan als diagnosticus, opleider, auteur en begeleider op het gebied van rekenonderwijs.

De kracht van klasseplan, gecombineerd met de expertise van Alette levert een bijzondere en inspirerende cursus op. Werken met groepsplannen wordt gewoon leuk!

In deze cursus leert u:

  • Haalbare en begrijpelijke doelen stellen in het groepsplan rekenen
  • Deze doelen vertalen naar overzichtelijke weekdoelen
  • Het realiseren van deze doelen door een inhoudelijke verbetering van het rekenonderwijs
  • Het stimuleren van het plezier en deskundigheid in rekenen bij de leerlingen.

Uitgangspunten

  1. werken met klasseplan
  2. nadruk op didactiek van het rekenen, met veel aandacht voor automatiseren
  3. praktijkgericht, je kunt er meteen mee aan de slag!


Voor wie?
Het programma is bedoeld voor groep 3 tot en met 8. De voorkeur gaat uit naar scholing van het hele team. Voor de kleuterbouw is er een apart programma Rekenen met klasseplan (onderbouw) beschikbaar.

Kosten
De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers en de duur van de bijeenkomsten. We stellen dit in overleg met u op, uitgaande van de startsituatie op uw school. Een voorbeeld is een programma van vier teambijeenkomsten verspreid over het schooljaar met daarbij individuele begeleiding voor de leerkrachten.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maarten van der Steeg via of via 06-13027919. Kijk ook eens op www.lantingrekenadvies.nl en op www.klasseplan.nl voor meer informatie over Alette Lanting en over klasseplan.

session_submenuopen =
onhome = 0
Article ID = 10
Category ID = 17
currentMenuID = 155
parentMenuItemID = 126
view = article